3 Temmuz 2014 Perşembe

Milano Deyip Geçmeyin...

Dedim ki söyle bir İtalya'ya uzanayım, Milano civarlarına. Milano cok turistik bir yer değil aslında sadece lokal yasayanların zevk alabileceği bir yer. Cunku bilmem ne yerin aperativosu cok iyi, su cadde su sokakta diye bilmeniz gerekiyor:) En iyi arkadaslarımdan birisi burada yasadigi icin benim lokal yerlere gitme sansım oldu neyse ki:) Ayrıca tramwaydaki en fakir insanın bile marka bir çantasının olması İtalyanların marka düşkünlüğünü gösteriyor bu şehirde:)
Bu yazi da değişik birkaç tat ve yer önerisi yapacağım. İlk olarak gunduz değişik birseyler tadalim diyorsanız önünde her daim kuyruk olan, hemen Duomo'nun arkasındaki sokakta, yanındaki buyuk tarihi çarşı'dan girdiğiniz " Luini Panzerotti" var. Hani Ramazan'da unlu firinlarin önüne pide kuyruğu olur ya, burda da panzerotti kuyruğu var o misal. Burada favorim sicak sicak mozzerella ve domatesli panzerotti ile ispanak ve peynirli olandı.


Gelelim ikici şeker yeni bir cafe-bar deneyeimine. Milano'da sadece bir mahalle'de kanal var oranın da adi Navigli. Navigli bahar ve yaz aylarında ayakta ve bohem cafelerde takılan stil sahibi Milanolularla dolup taşıyor. Benim değişik bulduğum şeker yerin adi "Straripa". Navigli üzerinde bu yerin aperativo'lari da bildiğiniz ana yemek gibi ve geç saatlere kadar açık büfe yemekleri duruyor. Ayrıca bir de Kuzey Italyanların favori ickisi "Spritz"i süper yapıyorlar bence. Bu mekanın özelliği her içkinin yanında kabuklu fıstık gelmesi ve ayrıca masaniza o renkli elinizde yoğurduğunuz macunlardan birakiyorlar ve siz onlarla oynayıp sonra duvarlara yapıştırabiliyorsunuz.Çocukluğuna güzel İtalyan içkileriyle dönmek isteyenler icin ideal ve canlı müzikte yapılıyor ayrıca jazz ağırlıklı.
,
Ve bu yazının son Milano hayatının değişik, bize yeni tarafı  ise kiralanabilen seker araba sistemidir dostlar. Milano belediyesinin hizmetiymis bu. "Enjoy" diye geçiyor sistemin adi. Online rezervasyon yapıp arabalari saatlik kiraliyorsunuz ve sonra her mahallede sokaktaki otoparklara birakabiliyorsunuz. Fiyatlar cok uygun. Milano'da park sıkıntısı olduğu ve otoparkların cok pahalı oldugunu düşünürsek süper bir sistem. Paylaşım ekonomisi buna derim ben. Parc Sempione'nin orada oturan arkadasimin evinin onundeki ENJOY fotosunu da paylaşıyorum:) Simdilik ciaooo dostlar...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder